Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Volume and Surface Area 1 & 2

Close

Q1. Calculate the surface area of the cube.

Options:

  1. 25 cm²
  2. 125 cm³
  3. 150 cm²
  4. 60 cm²

Correct Answer:

  1. 150 cm²

Q2. Calculate the surface area of the cuboid.

Options:

  1. 168 cm²
  2. 138 cm²
  3. 276 cm²
  4. 280 cm²

Correct Answer:

  1. 276 cm²

Q3. The surface area of a cube is 96 cm². What is the length of the cube?

Options:

  1. 3 cm
  2. 4 cm
  3. 5 cm
  4. 6 cm

Correct Answer:

  1. 4 cm

Q4. The surface area of the cuboid is 158 cm². Find the length of y.

Options:

  1. 2 cm
  2. 3 cm
  3. 4 cm
  4. 5 cm

Correct Answer:

  1. 3 cm

Q5. Calculate the surface area of the triangular prism.

Options:

  1. 865 mm²
  2. 1950 mm²
  3. 800 mm²
  4. 670 mm²

Correct Answer:

  1. 865 mm²

Q6. Calculate the volume of the cuboid.

Options:

  1. 160 cm³
  2. 44 cm³
  3. 52 cm³
  4. 90 cm³

Correct Answer:

  1. 160 cm³

Q7. Calculate the volume of the cube.

Options:

  1. 21 mm³
  2. 49 mm³
  3. 98 mm³
  4. 343 mm³

Correct Answer:

  1. 343 mm³

Q8. The volume of the cuboid is 70 cm³. Find the missing length.

Options:

  1. 2 cm
  2. 4 cm
  3. 6 cm
  4. 8 cm

Correct Answer:

  1. 2 cm

Q9. The volume of a cube is 729 mm³. What is the length of each side?

Options:

  1. 8 mm
  2. 9 mm
  3. 243 mm
  4. 81 mm

Correct Answer:

  1. 9 mm

Q10. Calculate the volume of the triangular prism.

Options:

  1. 1260 m³
  2. 2520 m³
  3. 2160 m³
  4. 2700 m³

Correct Answer:

  1. 1260 m³

Q11. The volume of the triangular prism is 168 cm³. What is the length labelled y?

Options:

  1. 7 cm
  2. 14 cm
  3. 3.5 cm
  4. 21 cm

Correct Answer:

  1. 14 cm

Q12. Calculate the volume of the triangular prism.

Options:

  1. 450 mm³
  2. 45 mm³
  3. 2340 mm³
  4. 324 mm³

Correct Answer:

  1. 450 mm³

Q13.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A

Q14.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. B

Q15. Give your answer rounded to the nearest 10.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. A

Q16.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. B