Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Using Resources (FT)

Close

Q1. Potable water is safe to drink.

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. True

Q2. Under normal pressure, what temperature does water boil at?

Options:

  1. 90⁰C
  2. 95⁰C
  3. 100⁰C
  4. 120⁰C

Correct Answer:

  1. 100⁰C

Q3. Aerobic respiration requires oxygen

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. True

Q4. Which of the below is an example of a finite resource?

Options:

  1. Wood pellets
  2. Oil
  3. Wind power
  4. Sunlight

Correct Answer:

  1. Oil

Q5. What is meant by a renewable resource?

Options:

  1. One which will run out
  2. One which will never run out

Correct Answer:

  1. One which will never run out

Q6. What is the purpose of life cycle assessments (LCAs)?

Options:

  1. To make money
  2. To assess the environmental impact of a product
  3. They are a pointless exercise
  4. To see how much a product costs

Correct Answer:

  1. To assess the environmental impact of a product

Q7. What is the state change called from a gas turns into a liquid?

Options:

  1. Melting
  2. Evaporation
  3. Condensation
  4. Freezing

Correct Answer:

  1. Condensation

Q8. What are the 3 fossil fuels?

Options:

  1. Coal, oil and natural gas
  2. Coal, oil and copper
  3. Copper, aluminium and gold

Correct Answer:

  1. Coal, oil and natural gas

Q9. Why is recycling important?

Options:

  1. It makes companies money
  2. It uses lots of energy
  3. It saves finite resources
  4. It fills up landfill sites

Correct Answer:

  1. It saves finite resources