Skip navigation

Unit Quiz: Urban growth in Lagos, Nigeria

Close

See in classroom

Q1. How does the infant mortality rate in Lagos compare to Nigeria's?

Options:

  1. Higher
  2. Lower

Correct Answer:

  1. Lower

Q2. Which is NOT correct about Lagos?

Options:

  1. More people go to primary school.
  2. Better access to health care.
  3. Electricity is rare.

Correct Answer:

  1. Electricity is rare.

Q3. How much higher can wages be in Lagos compared to rural areas?

Options:

  1. 10 times.
  2. 6 times.
  3. 4 times.

Correct Answer:

  1. 4 times.

Q4. What is Nigeria's film industry called?

Options:

  1. Bollywood.
  2. Nollywood.
  3. Hollywood.

Correct Answer:

  1. Nollywood.

Q5. What percentage of Lagos's population work in the informal economy?

Options:

  1. 90%
  2. 60%
  3. 40%

Correct Answer:

  1. 60%

Q6. Which is a challenge of urban growth in Lagos?

Options:

  1. Wages can be four times higher than in rural areas.
  2. There are many jobs available.
  3. Traffic congestion can lead to people spending two hours commuting.

Correct Answer:

  1. Traffic congestion can lead to people spending two hours commuting.

Q7. A squatter settlement is...

Options:

  1. An area of high quality housing.
  2. An area of poor quality housing.
  3. An area where you go and stay for a weekend.

Correct Answer:

  1. An area of poor quality housing.

Q8. Lago's squatter settlement we've studied is called...

Options:

  1. Lagos Island.
  2. Eko Atlantic.
  3. Makoko.

Correct Answer:

  1. Makoko.

The following question is about Lagos, in Nigeria

Q9. Which is NOT a reason Lagos's population has increased?

Options:

  1. Migration.
  2. Natural increase.
  3. It is no longer the capital city.

Correct Answer:

  1. It is no longer the capital city.

Q10. Lagos is located in the continent of...

Options:

  1. Africa.
  2. Asia.
  3. North America.

Correct Answer:

  1. Africa.

Q11. Which is a reason why Lagos is important nationally?

Options:

  1. It contributes 30% of Nigeria's GDP.
  2. It has good roads to nearby towns.
  3. It is the main financial centre for the WHOLE of Africa.

Correct Answer:

  1. It contributes 30% of Nigeria's GDP.