Skip navigation

Unit Quiz: Time

Close

See in classroom

Q1. What is a.m. short for?

Options:

  1. andente meridiem
  2. ante meridiem
  3. all morning

Correct Answer:

  1. ante meridiem

Q2. What is p.m. short for?

Options:

  1. post meridiem
  2. past morning
  3. post morning

Correct Answer:

  1. post meridiem

Q3. If Mrs Behan could say 'elephant' 23 times in 20 seconds, roughly how many times could she say 'elephant' in one minute?

Options:

  1. 35
  2. 46
  3. 69

Correct Answer:

  1. 69

Q4. Which unit of measurement would you choose if you took a flight to China?

Options:

  1. seconds
  2. minutes
  3. hours

Correct Answer:

  1. hours

Q5. Which interval of time is longer?

Options:

  1. minutes
  2. hours

Correct Answer:

  1. hours

Q6. Which interval of time is shorter?

Options:

  1. 55 minutes
  2. One hour

Correct Answer:

  1. 55 minutes

Q7. The ice cream shop served ice cream for 5 and a half hours. It opened at 10:00am. What time did it close?

Options:

  1. 05:00am
  2. 05:30pm
  3. 03:00pm
  4. 03:30pm

Correct Answer:

  1. 03:30pm

Q8. It takes 57 minutes to get the train from Blackburn to Manchester. I need to get to Manchester for 11.30am. Will I be early or late if I got the train from Blackburn at 10:35am?

Options:

  1. Early
  2. Late

Correct Answer:

  1. Late

Q9. My friend bought me a ticket to see a football match. Kick off was at 03:00pm. The match lasts for 90 minutes and has a 15 minute break. What time did the game finish?

Options:

  1. 04:30pm
  2. 04:45pm
  3. 05:00pm

Correct Answer:

  1. 04:45pm