Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Straight Line Graphs (y=mx+C)

Close

Q1. Work out the gradient of the line.

Options:

  1. 4
  2. 8
  3. 2
  4. 0.5

Correct Answer:

  1. 2

Q2. Work out the gradient of the line.

Options:

  1. 2
  2. 4
  3. -0.5
  4. -2

Correct Answer:

  1. -2

Q3. Work out the gradient of the line passing through the points (-5, -9) and (1, 3).

Options:

  1. -2
  2. 2
  3. -0.5
  4. 4

Correct Answer:

  1. 2

Q4. Work out the equation of the line.

Options:

  1. y=x+4
  2. y=3x-1.5
  3. y=3x+4
  4. y=0.5x+4

Correct Answer:

  1. y=3x+4

Q5. Work out the equation of the line.

Options:

  1. y=3x+2
  2. y=-2x+2
  3. y=-1/3x+2
  4. y=-3x+2

Correct Answer:

  1. y=-3x+2

Q6. Find the equation of the straight line that has a gradient of 4 and passes through the point (1, 10)

Options:

  1. y=4x
  2. y=4x+6
  3. y=4x+10
  4. y=4x+1

Correct Answer:

  1. y=4x+6

Q7. Which of these equations of a line is parallel to y = 5x− 8?

Options:

  1. y=x-8
  2. y=5x+4
  3. y=-5x-8
  4. y=-5x

Correct Answer:

  1. y=5x+4

Q8. Which of these equations of the line is parallel to y = 3x + 5 and passes through (0, 2).

Options:

  1. y=3x+4
  2. y=-3x+2
  3. y=3x+2
  4. y=3x

Correct Answer:

  1. y=3x+2

Q9. Which of these equations of the line is parallel to x + y = 8 and passes through (0, -4).

Options:

  1. y = -x -4
  2. y = x -4
  3. y = -x + 4
  4. y = -x + 8

Correct Answer:

  1. y = -x -4

Q10. What is the gradient of the line y=4x-5

Options:

  1. 4/5
  2. 1
  3. -5
  4. 4

Correct Answer:

  1. 4

Q11. What is the y intercept of the line y=7x-2

Options:

  1. -3.5
  2. 3.5
  3. 7
  4. -2

Correct Answer:

  1. -2

Q12. Work out the gradient of the line 2y + x = 20

Options:

  1. 0.5
  2. -0.5
  3. 1
  4. -1

Correct Answer:

  1. -0.5