Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Solving measure and money problems

Close

Q1. Tim buys some ribbons. Green measure 80 cm, blue measure 1.4 m and red measure 90 cm. He buys one of each colour. What is the total length of the ribbons bought?

Options:

  1. 171.4 m
  2. 184 cm
  3. 3.1 m

Correct Answer:

  1. 3.1 m

Q2. Which unit of measure would you use to measure the mass of a television?

Options:

  1. grams
  2. kilograms
  3. kilometres

Correct Answer:

  1. kilograms

Q3. Which is the longest length?

Options:

  1. 12 cm
  2. 140 mm
  3. 9 cm

Correct Answer:

  1. 140 mm

Q4. How would you write 4 cm and 3 mm?

Options:

  1. 34 cm
  2. 43 cm
  3. 43 mm

Correct Answer:

  1. 43 mm

Q5. Which measurement is equivalent to 750 ml?

Options:

  1. 0.75 ml
  2. 0.75 l
  3. 750 l

Correct Answer:

  1. 0.75 l

Q6. Which measurement is equivalent to 0.8 km?

Options:

  1. 800 m
  2. 8 m
  3. 80 m

Correct Answer:

  1. 800 m

Q7. Which measurement is equivalent to 900 g?

Options:

  1. 0.9 kg
  2. 9 kg
  3. 90 kg

Correct Answer:

  1. 0.9 kg

Q8. Which measurement is equivalent to 1250 m?

Options:

  1. 1250 cm
  2. 1.25 km
  3. 125 km

Correct Answer:

  1. 1.25 km

Q9. Choosing 4 weights (one of each type), what is the heaviest mass you can build? Choices: 1 kg, 500 g, 100 g, 50 g, 20 g, 10 g

Options:

  1. 670 g
  2. 671 g
  3. 1650 g

Correct Answer:

  1. 1650 g

Q10. Apples cost £0.25, Oranges cost £0.35 and Lychees cost £0.45. Emily buys three fruits. What is the most expensive total cost?

Options:

  1. £1.20
  2. £1.35
  3. £1.25

Correct Answer:

  1. £1.35

Q11. Ryan makes a flag pole. From lengths of one metre, half a metre and quarter of a metre, he chooses 6. What is the longest length his flag pole could be?

Options:

  1. 5 metres
  2. 6 metres
  3. 5 and a half metres

Correct Answer:

  1. 6 metres

Q12. Meg uses 2p coins (as well as 20p, 10p and 5p coins) to total £0.85. What is the largest number of coins she could use to make the total?

Options:

  1. 28 coins
  2. 27 coins
  3. 26 coins

Correct Answer:

  1. 28 coins