Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Simultaneous Equations (Linear)

Close

Q1.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q2.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q3.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. A

Q4.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q5.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q6.

Options:

  1. 3
  2. 4
  3. 7
  4. 9

Correct Answer:

  1. 3

Q7.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q8.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q9.

Options:

  1. p = 3 and q = 5
  2. p = 5 and q = 3
  3. p = 2 and q = 1
  4. p = 1 and q = 2

Correct Answer:

  1. p = 2 and q = 1

Q10.

Options:

  1. 2 and 6
  2. 3 and 4
  3. 9 and 12
  4. 5 and 4

Correct Answer:

  1. 3 and 4

Q11.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q12.

Options:

  1. He has multiplied by 4
  2. He needs to multiply everything on the right-hand side by 3
  3. He had used subtraction in instead of addition
  4. He should subtract 1 first

Correct Answer:

  1. He needs to multiply everything on the right-hand side by 3

Q13.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q14. Solve this pair of equations 7e - f + 23 = 0 and e + 2f – 1 = 0

Options:

  1. e = 2 and f = -3
  2. e = 2 and f = -2
  3. e = -3 and f = 2
  4. e = 15 and f = 7

Correct Answer:

  1. e = -3 and f = 2