Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Simplifying Surds

Close

Q1. Simplify 6√20

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q2. Simplify 3√12/8√20

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. A

Q3. Simplify 2√18 : 3√28

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q4. Which answer is correct if 9√2 is rewritten in the form √x?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q5. Is the following statement true or false?

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. True

Q6. Which 2 integers does 5√6 lie between?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q7. Which of the following is NOT an integer?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q8. Which of the following is an irrational number?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q9. Which number is NOT a surd?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. A

Q10. Which of the following is NOT another way of writing √84?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. A

Q11. Which of the following is the correct simplification of √90?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q12. Which of the following is the correct simplification of √18/√32?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D