Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Rules of indices (numbers)

Close

Q1. Write the following expression as a single power of 5

Options:

  1. a
  2. b
  3. c

Correct Answer:

  1. c

Q2. Simplify the following numerical expression

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. b

Q3. Simplify the following numerical expression

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. c

Q4. Write the following numerical expression as a single power of 3

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. c

Q5. Simplify the following numerical expression

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. b

Q6. Write the following numerical expression as a single power of 7

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. b

Q7. Simplify the following numerical expression

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. b

Q8. What is the value of 'm' in the following algebraic expression?

Options:

  1. 3
  2. 16
  3. 20
  4. 5

Correct Answer:

  1. 20

Q9. Write 16 as a single power of 2

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. d

Q10. Write 27 as a single power of 3

Options:

  1. a
  2. b
  3. c

Correct Answer:

  1. b

Q11. Write 8 x 4 as a single power of 2

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. d

Q12. Simplify the following numerical expression, giving your answer as a single power of 2

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. c

Q13. Which calculation is not equivalent to the following numerical expression?

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. c

Q14. 3)

Options:

  1. 9
  2. -9
  3. -4
  4. -15

Correct Answer:

  1. -15