Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Revise - Linear and Quadratic Graphs

Close

Q1. Work out the gradient of the line.

Options:

  1. 4
  2. 8
  3. 2
  4. 0.5

Correct Answer:

  1. 2

Q2. Work out the gradient of the line passing through the points (-5, -9) and (1, 3).

Options:

  1. -2
  2. 2
  3. -0.5
  4. 4

Correct Answer:

  1. 2

Q3. Work out the equation of the line.

Options:

  1. y=x+4
  2. y=3x-1.5
  3. y=3x+4
  4. y=0.5x+4

Correct Answer:

  1. y=3x+4

Q4. Find the equation of the straight line that has a gradient of 4 and passes through the point (1, 10)

Options:

  1. y=4x
  2. y=4x+6
  3. y=4x+10
  4. y=4x+1

Correct Answer:

  1. y=4x+6

Q5. Which of these equations of a line is parallel to y = 5x− 8?

Options:

  1. y=x-8
  2. y=5x+4
  3. y=-5x-8
  4. y=-5x

Correct Answer:

  1. y=5x+4

Q6. Which of these equations of the line is parallel to x + y = 8 and passes through (0, -4).

Options:

  1. y = -x -4
  2. y = x -4
  3. y = -x + 4
  4. y = -x + 8

Correct Answer:

  1. y = -x -4

Q7. What is the equation of the line labelled P?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q8. What is the equation of the line labelled Q?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q9. What is the equation of the line labelled R?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q10.

Options:

  1. (0.5, 3.5)
  2. (-0.5, 0)
  3. (-0.5, 0) and (3.5, 0)
  4. (0.5, 0) and (3.5, 0)

Correct Answer:

  1. (-0.5, 0) and (3.5, 0)

Q11. What is the gradient of the line y=4x-5

Options:

  1. 4/5
  2. 1
  3. -5
  4. 4

Correct Answer:

  1. 4

Q12. What is the y intercept of the line y=7x-2

Options:

  1. -3.5
  2. 3.5
  3. 7
  4. -2

Correct Answer:

  1. -2

Q13. Work out the gradient of the line 2y + x = 20

Options:

  1. 0.5
  2. -0.5
  3. 1
  4. -1

Correct Answer:

  1. -0.5

Q14. Here are four quadratic graphs. The red curve shows y = x². Which equation is the yellow curve labelled i?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q15. Here is a table of values for y = 3x²– 1 Which number is missing?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C