Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Repeated Percentage Change

Close

Q1. Which two decimals would decrease an amount by 10%, followed by 20%?

Options:

  1. 1.1 and 1.2
  2. 0.1 and 0.2
  3. 0.9 and 0.2
  4. 0.9 and 0.8

Correct Answer:

  1. 0.9 and 0.8

Q2. What could a multiplication of 0.7 followed by a multiplication of 0.5 represent?

Options:

  1. A decrease of 70%, then a decrease of 50%
  2. A decrease of 70%, then a decrease of 5%
  3. A decrease of 30%, then a decrease of 50%
  4. A decrease of 30%, then a decrease of 5%

Correct Answer:

  1. A decrease of 30%, then a decrease of 50%

Q3.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. c

Q4. Which two decimals would increase an amount by 10%, followed by 5%?

Options:

  1. 1.1 and 1.5
  2. 1.01 and 1.05
  3. 1.1 and 1.05
  4. 0.1 and 0.05

Correct Answer:

  1. 1.1 and 1.05

Q5. What could a multiplication of 1.03 followed by a multiplication of 1.45 represent?

Options:

  1. An increase of 30%, then an increase of 45%
  2. An increase of 3%, then an increase of 4.5%
  3. An increase of 0.3%, then an increase of 4.5%
  4. An increase of 3%, then an increase of 45%

Correct Answer:

  1. An increase of 3%, then an increase of 45%

Q6.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. b

Q7.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. c

Q8.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. b

Q9.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. c

Q10. Which two decimals would decrease an amount by 10% then increase by 20%?

Options:

  1. 1.1 and 1.2
  2. 0.1 and 1.2
  3. 1.1 and 0.2
  4. 0.9 and 1.2

Correct Answer:

  1. 0.9 and 1.2

Q11. What could a multiplication of 0.7 followed by a multiplication of 1.3 represent?

Options:

  1. A decrease of 70%, then an increase of 30%
  2. A decrease of 30%, then an increase of 30%
  3. An increase of 70%, then a decrease of 30%
  4. A decrease of 70%, then a decrease of 30%

Correct Answer:

  1. A decrease of 30%, then an increase of 30%

Q12.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. c