Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Numbers to 50

Close

Q1. What number does the place value chart show?

Options:

  1. 40
  2. 41
  3. 42

Correct Answer:

  1. 41

Q2. Which number comes first on the number line, 25 or 35?

Options:

  1. 25
  2. 35

Correct Answer:

  1. 25

Q3. What is the missing number?

Options:

  1. 10
  2. 20

Correct Answer:

  1. 20

Q4. How many tens are in this number?

Options:

  1. There are 4 groups of ten in this number
  2. There are 3 groups of ten in this number

Correct Answer:

  1. There are 4 groups of ten in this number

Q5. How many coins are here?

Options:

  1. There are 3 groups of ten, 2 ones and 32 coins altogether
  2. There are 4 groups of tens, 2 ones and 42 coins altogether

Correct Answer:

  1. There are 4 groups of tens, 2 ones and 42 coins altogether

Q6. Count these coins in fives and find the total.

Options:

  1. 20
  2. 15
  3. 10

Correct Answer:

  1. 15

Q7. True or false, there are 38 coins altogether?

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. False

Q8. True or False. This pattern is increasing by 2 each time.

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. False