Skip navigation

Unit Quiz: Numbers 50 to 100 and beyond

Close

See in classroom

Q1. Look at this place value chart, how many tens and ones are there?

Options:

  1. There are 5 tens and 3 ones.
  2. There are 4 tens and 5 ones.
  3. There are 4 tens and 4 ones.

Correct Answer:

  1. There are 4 tens and 4 ones.

Q2. Which number has the greatest value?

Options:

  1. 81
  2. 71

Correct Answer:

  1. 81

Q3. Which number could fit in this sequence?

Options:

  1. 32
  2. 56
  3. 86

Correct Answer:

  1. 56

Q4. True or False. Are these numbers ordered correctly from least value to the greatest value?

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. True

Q5. Complete the place value chart by choosing the correct answer.

Options:

  1. one hundred, three tens and five ones
  2. one hundred, four tens and two ones
  3. one hundred, three tens and two ones

Correct Answer:

  1. one hundred, three tens and five ones

Q6. Look at these three numbers on the number line, which number has the greater value?

Options:

  1. 36
  2. 57
  3. 88

Correct Answer:

  1. 88

Q7. There are 26 pencils below. What is 10 less than 26?

Options:

  1. 13
  2. 16
  3. 26

Correct Answer:

  1. 16

Q8. How many bricks are there altogether?

Options:

  1. 56 bricks
  2. 66 bricks
  3. 76 bricks

Correct Answer:

  1. 66 bricks

Q9. Is this number sequence increasing or decreasing?

Options:

  1. Increasing
  2. Decreasing

Correct Answer:

  1. Decreasing