Skip navigation

Unit Quiz: Missing angles and lengths

Close

See in classroom

Q1. The angles on a straight line add up to:

Options:

  1. 360°
  2. 90°
  3. 180°

Correct Answer:

  1. 180°

Q2. The angles around a point add up to:

Options:

  1. 360°
  2. 90°
  3. 180°

Correct Answer:

  1. 360°

Q3. Calculate the value of angle a.

Options:

  1. 110°
  2. 160°
  3. 130°

Correct Answer:

  1. 130°

Q4. Estimate the size of the angle.

Options:

  1. 123°
  2. 21°
  3. 48°

Correct Answer:

  1. 48°

Q5. Find the size of angle c.

Options:

  1. 62°
  2. 298°
  3. 72°

Correct Answer:

  1. 62°

Q6. What is the value of angle y?

Options:

  1. 85°
  2. 145°
  3. 35°

Correct Answer:

  1. 35°

Q7. What shape is being described below?

Options:

  1. Trapezium
  2. Square
  3. Parallelogram

Correct Answer:

  1. Parallelogram

Q8. The interior angles in a quadrilateral add up to:

Options:

  1. 360°
  2. 180°
  3. 90°

Correct Answer:

  1. 360°

Q9. What is the value of the missing angle?

Options:

  1. 145°
  2. 35°
  3. 45°

Correct Answer:

  1. 35°