Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: London in the United Kingdom (shared with History, EY transition unit)

Close

Q1. What was the name the Romans gave to London?

Options:

  1. London
  2. Londinium
  3. Lonny
  4. Lon Bon

Correct Answer:

  1. Londinium

Q2. What happened during World War 2 that almost destroyed London?

Options:

  1. Bonfire Night
  2. The Great Fire of London
  3. The Blitz

Correct Answer:

  1. The Blitz

Q3. Select the countries that are part of the United Kingdom

Options:

  1. Northern Ireland and England
  2. Spain and France
  3. Greece and Mexico

Correct Answer:

  1. Northern Ireland and England

Q4. What is the capital city of Scotland?

Options:

  1. Barcelona
  2. Cardiff
  3. Edinburgh

Correct Answer:

  1. Edinburgh

Q5. What is the name of the tallest mountain in the United Kingdom?

Options:

  1. Ben Nevis
  2. Snowdon

Correct Answer:

  1. Ben Nevis

Q6. Which country is NOT part of the United Kingdom?

Options:

  1. England
  2. Republic of Ireland
  3. Scotland

Correct Answer:

  1. Republic of Ireland

Q7. Select the three seas that surround the United Kingdom

Options:

  1. Irish Sea
  2. Arabian Sea
  3. English Channel
  4. North Sea

Correct Answer:

  1. Irish Sea
  2. English Channel
  3. North Sea

Q8. How did people travel in London in the past?

Options:

  1. Motorbikes
  2. Boats and horse and carriages
  3. Rocket
  4. Cars

Correct Answer:

  1. Boats and horse and carriages

Q9. Which London landmark crosses the River Thames?

Options:

  1. Big Ben
  2. Tower Bridge
  3. St Paul's Cathedral

Correct Answer:

  1. Tower Bridge