Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Indices and standard form

Close

Q1. Simplify fully √𝟕2

Options:

  1. 36√2
  2. 6+√2
  3. 3√8
  4. 6√2

Correct Answer:

  1. 6√2

Q2. Jack and Jill are arguing about surds. Jack says: √4 x √12 = √48. Jill says: √4 x √12 = 3√4. Who is correct?

Options:

  1. Only Jack
  2. Only Jill
  3. Both Jack and Jill
  4. Neither is correct

Correct Answer:

  1. Only Jack

Q3. Which of the following is NOT a surd?

Options:

  1. √100
  2. √102
  3. √103
  4. √104

Correct Answer:

  1. √100

Q4.

Options:

  1. 12
  2. 43
  3. 64
  4. 7

Correct Answer:

  1. 64

Q5. Simplify:

Options:

  1. 7^10
  2. 7^7
  3. 49^7
  4. 49^10

Correct Answer:

  1. 7^7

Q6. Simplify:

Options:

  1. 9^9
  2. 9^5
  3. 9^-9
  4. 9^-3.5

Correct Answer:

  1. 9^9

Q7. Evaluate:

Options:

  1. 72
  2. 12
  3. 288

Correct Answer:

  1. 12

Q8. Write this in index form:

Options:

  1. 1/2^𝑝
  2. 𝑝^(1)
  3. 𝑝^(1/2)

Correct Answer:

  1. 𝑝^(1/2)

Q9. Evaluate:

Options:

  1. 12.8
  2. 4
  3. 5793
  4. 6710886

Correct Answer:

  1. 4

Q10.

Options:

  1. 18
  2. 24
  3. 118098
  4. 157464

Correct Answer:

  1. 24

Q11. Work out:

Options:

  1. 9.8
  2. 9.08
  3. 98
  4. 0.098

Correct Answer:

  1. 9.8

Q12. Write this as an ordinary number: 3.0450 x 10^4

Options:

  1. 6
  2. 7
  3. 8
  4. 70

Correct Answer:

  1. 6