Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Fractions 1 (adding and subtracting)

Close

Q1. Which option is the correct solution to this subtraction?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q2. Which option is the correct solution to this addition, written as an improper fraction as simply as possible?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q3. Which option is the correct solution to this subtraction?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q4. Which option is the correct answer to this addition, written as simply as possible?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. A

Q5. Which option is the correct answer to this addition, written as a mixed number?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q6. Which option is the correct answer to this addition, written as a mixed number?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q7. Which option is the correct answer to this addition, written as a mixed number?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. A

Q8. Which option is the correct answer to this addition, written as a mixed number?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q9. Which option is the correct answer to this subtraction, written as a mixed number?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q10. Which option is the correct answer to this subtraction, written as a mixed number?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q11. Which option is the correct answer to this subtraction?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q12. Which option is the correct answer to this subtraction, written as an improper fraction as simply as possible?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q13. As a fraction of a million, how many more people live in Leeds than Hull and Wakefield combined?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q14. In a magic square, every row, column and diagonal have the same total. What should replace the question mark?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q15. The perimeter of this rectangle is 12 m. What is the width (all measurements in metres)?

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. A