Skip navigation

Unit Quiz: Fractions

Close

See in classroom

Q1. Which representation shows three quarters?

Options:

  1. Option 1

  2. Option 2

  3. Option 3

Correct Answer:

  1. Option 2

Q2. What does the denominator tell us?

Options:

  1. The amount of parts being referred to
  2. The total number of equal parts

Correct Answer:

  1. The total number of equal parts

Q3. What does the numerator tell us?

Options:

  1. The amount of parts being referred to
  2. The total number of equal parts

Correct Answer:

  1. The amount of parts being referred to

Q4. How else could I write five halves?

Options:

  1. One and a half
  2. Two
  3. Two and a half
  4. Ten halves

Correct Answer:

  1. Two and a half

Q5. What is the sum of the fractions?

Options:

  1. One and three sevenths
  2. One and four sevenths
  3. One and five sevenths
  4. One and six sevenths

Correct Answer:

  1. One and four sevenths

Q6. Which is greater?

Options:

  1. Option 1

  2. Option 2

Correct Answer:

  1. Option 2

Q7. What mixed number is being represented?

Options:

  1. Option 1

  2. Option 2

  3. Option 3

Correct Answer:

  1. Option 2

Q8. Calculate:

Options:

  1. Two quarters
  2. One whole
  3. Three quarters
  4. Four eighths

Correct Answer:

  1. Two quarters

Q9. What improper fraction has been represented?

Options:

  1. Option 1

  2. Option 2

  3. Option 3

Correct Answer:

  1. Option 1

Q10. A packet of paper has 261 sheets. Two thirds of the packet has been used. How much paper is left?

Options:

  1. 87
  2. 174
  3. 85
  4. 175

Correct Answer:

  1. 87