Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Factors Multiple and Primes

Close

Q1. True or False, three of these numbers are prime and more than 20.

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. False

Q2. Which number lies in the intersection (middle) of this Venn diagram?

Options:

  1. 10
  2. 6
  3. 2
  4. 2 and 2

Correct Answer:

  1. 2

Q3. How many of the factors of 39 are prime numbers?

Options:

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Correct Answer:

  1. 2

Q4. Which two prime numbers sum to 40?

Options:

  1. 2 and 38
  2. 7 and 33
  3. 17 and 23
  4. 29 and 21

Correct Answer:

  1. 17 and 23

Q5. The product of which two prime numbers find another prime number?

Options:

  1. 2 and 3
  2. 2 and 7
  3. 13 and 11
  4. None of these

Correct Answer:

  1. None of these

Q6.

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. True

Q7.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q8.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. C

Q9. True or False

Options:

  1. True
  2. False

Correct Answer:

  1. True

Q10. Q1) Write 4 x 14 as a product of prime factors.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q11. Which number is missing from this diagram?

Options:

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 9

Correct Answer:

  1. 3

Q12. Write 300 as the product of prime factors in index form.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q13. Find the missing number/s.

Options:

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 2 and 3

Correct Answer:

  1. 3

Q14. What is the 6th multiple of 15?

Options:

  1. 45
  2. 90
  3. 6
  4. 15

Correct Answer:

  1. 90

Q15. Which are the factors of 28?

Options:

  1. 4 and 7
  2. 1, 4 and 7
  3. 1, 2, 4, 7, 14 and 28
  4. 14 and 2

Correct Answer:

  1. 1, 2, 4, 7, 14 and 28

Q16. Which numbers are missing from the Venn diagram?

Options:

  1. 2 and 0
  2. 80 and 160
  3. 2 and 8
  4. 1, 2 , 4 and 8

Correct Answer:

  1. 2 and 8

Q17. A number less than 20 is missing from the Venn diagram. What is the missing number?

Options:

  1. 15
  2. 20
  3. 18
  4. 16

Correct Answer:

  1. 15