Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Factorise and solve quadratics (a > 1)

Close

Q1.

Options:

  1. (2a + 3)(2a + 3)
  2. (4a + 3)(4a - 3)
  3. (2a + 9)(2a - 9)
  4. (2a + 3)(2a - 3)

Correct Answer:

  1. (2a + 3)(2a - 3)

Q2.

Options:

  1. (3a + 25 )(3a - 4)
  2. (3a + 10)(3a - 10)
  3. (3a + 50)(3a - 50)
  4. (3a + 100)(3a - 100)

Correct Answer:

  1. (3a + 10)(3a - 10)

Q3.

Options:

  1. (5 - 4a )(5 + 4a)
  2. (5 + 4a)(5 - 4a )
  3. (4a - 5)(5 + 4a)
  4. (4a + 5)( -4a + 5)

Correct Answer:

  1. (4a - 5)(5 + 4a)

Q4.

Options:

  1. (2a + 3)(a + 4)
  2. (2a + 4)(a + 3)
  3. (2a + 2)(a + 6)
  4. (2a + 1)(a + 12)

Correct Answer:

  1. (2a + 4)(a + 3)

Q5.

Options:

  1. (3a + 7)(a - 1)
  2. (3a - 1)(a - 7)
  3. (3a + 1)(a - 7)
  4. (a + 7)(3a - 1)

Correct Answer:

  1. (a + 7)(3a - 1)

Q6.

Options:

  1. (2a - 1)(a - 5)
  2. (2a + 1)(a + 5)
  3. (2a - 1)(a + 5)
  4. (2a + 1)(a - 5)

Correct Answer:

  1. (2a - 1)(a - 5)

Q7.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. b

Q8.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c

Correct Answer:

  1. a

Q9.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d

Correct Answer:

  1. a

Q10.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A

Q11.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q12.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A