Skip navigation

Unit Quiz: Factorise and solve a quadratic (a=1)

Close

See in classroom

Q1.

Options:

  1. (a + 2)(a + 6)
  2. (a + 3)(a + 4)
  3. (a + 2)(a + 5)
  4. (a + 1)(a + 12)

Correct Answer:

  1. (a + 3)(a + 4)

Q2.

Options:

  1. (a + 3)(a - 4)
  2. (a + 4)(a - 3)
  3. (a - 3)(a - 4)
  4. (a - 2)(a - 6)

Correct Answer:

  1. (a + 4)(a - 3)

Q3.

Options:

  1. (a + 3)(a + 5)
  2. (a + 5)(a - 3)
  3. (a - 6)(a - 2)
  4. (a - 3)(a - 5)

Correct Answer:

  1. (a - 3)(a - 5)

Q4.

Options:

  1. (a + 3)(a + 3)
  2. (a + 3)(a - 9)
  3. (a + 9)(a - 9)
  4. (a + 3)(a - 3)

Correct Answer:

  1. (a + 3)(a - 3)

Q5.

Options:

  1. (a + 25 )(a - 4)
  2. (a + 10)(a - 10)
  3. (a + 50)(a - 50)
  4. (a + 100)(a - 100)

Correct Answer:

  1. (a + 10)(a - 10)

Q6.

Options:

  1. (5 - a )(5 + a)
  2. (5 + a)(5 - a )
  3. (a - 5)(5 + a)
  4. (a + 5)( -a + 5)

Correct Answer:

  1. (a - 5)(5 + a)

Q7.

Options:

  1. a = -3 and a = -4
  2. a = -12
  3. a = 3 and a = 4
  4. (a + 3)(a + 4)

Correct Answer:

  1. a = -3 and a = -4

Q8.

Options:

  1. a = -3 and a = 4
  2. a = 3 and a = 4
  3. a = -3 and a = -4
  4. a = 3 and a = -4

Correct Answer:

  1. a = 3 and a = -4

Q9.

Options:

  1. a = -6 and a = 6
  2. a = -6
  3. a = -18 and a = 2
  4. a = 12 and a = -3

Correct Answer:

  1. a = -6 and a = 6

Q10.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q11.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. C

Q12.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A