Skip navigation
Oak National Academy Logo

Q1. Work out the volume of the cylinder. Give your answer to 1 decimal place.

Options:

  1. 188.5 cm³
  2. 94.2 cm³
  3. 377.0 cm³
  4. 12.6 cm³

Correct Answer:

  1. 188.5 cm³

Q2. Work out the volume of the cylinder. Give your answer in terms of π

Options:

  1. 720π m³
  2. 360π m³
  3. 180π m³
  4. 300π m³

Correct Answer:

  1. 180π m³

Q3. The image shows part of a cylinder with the radius given. Work out the volume of the object. Give your answer to 1 decimal place.

Options:

  1. 1,615.6 cm³
  2. 3,231.1 cm³
  3. 6,462.3 cm³
  4. 25,849.0 cm³

Correct Answer:

  1. 3,231.1 cm³

Q4. Work out the radius of the cylinder. Give your answer to 1 decimal place.

Options:

  1. 3 cm
  2. 1.7 cm
  3. 6 cm
  4. 3.4 cm

Correct Answer:

  1. 1.7 cm

Q5. Work out the diameter of the cylinder. Give your answer to 1 decimal place.

Options:

  1. 7.7 m
  2. 15.5 m
  3. 4.4 m
  4. 8.7 m

Correct Answer:

  1. 15.5 m

Q6. Work out the radius of the half cylinder.

Options:

  1. 1.6 cm
  2. 3.3 cm
  3. 2.3 cm
  4. 4.6 cm

Correct Answer:

  1. 2.3 cm

Q7. Work out the radius of the cylinders given that the curved surface area is 518.6 metres squared. Give your answer to 1 decimal place.

Options:

  1. 4.1 m
  2. 2.0 m
  3. 8.2 m
  4. 3.5 m

Correct Answer:

  1. 4.1 m

Q8. Work out the curved surface area of the half cylinder. Give your answer to 1 decimal place.

Options:

  1. 164.9 millimetres squared
  2. 82.5 millimetres squared
  3. 41.2 millimetres squared
  4. 288.9 millimetres squared

Correct Answer:

  1. 82.5 millimetres squared

Q9. The cube and cylinder have the same surface area. Find the height of the cube to 1 decimal place.

Options:

  1. 62.8 cm
  2. 7.2 cm
  3. 7.9 cm
  4. 3.2 cm

Correct Answer:

  1. 7.9 cm

Q10. Calculate the surface area of the cylinder. Give your answer in terms of π

Options:

  1. (25π + 45) cm²
  2. (50π + 45) cm²
  3. 115π cm²
  4. 140π cm²

Correct Answer:

  1. 140π cm²

Q11. Calculate the surface area of the cylinder. Give your answer to 1 decimal place

Options:

  1. 2601.2 cm²
  2. 1074.4 cm²
  3. 1583.4 cm²
  4. 820.0 cm²

Correct Answer:

  1. 1074.4 cm²

Q12. Calculate the surface area of the half cylinder. Give your answer to 1 decimal place

Options:

  1. 194.2 cm²
  2. 113.1 cm²
  3. 226.2 cm²
  4. 282.2 cm²

Correct Answer:

  1. 194.2 cm²