Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Compound measures

Close

Q1. Which of these is not a measure of speed?

Options:

  1. km/h
  2. m/s
  3. kg/cubic cm
  4. mph

Correct Answer:

  1. kg/cubic cm

Q2. A lorry travels 80 miles in 2.5 hours. What is the average speed of the lorry for this journey?

Options:

  1. 32mph
  2. 0.031 mph
  3. 32 km/h

Correct Answer:

  1. 32mph

Q3. A car travels for 3 hours at a speed of 60km/h. How far did it travel?

Options:

  1. 180 km/h
  2. 180 km
  3. 180 miles

Correct Answer:

  1. 180 km

Q4.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A

Q5.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A

Q6.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. C

Q7.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. B

Q8.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. D

Q9.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A

Q10.

Options:

  1. acceleration
  2. initial velocity
  3. final velocity

Correct Answer:

  1. final velocity

Q11.

Options:

  1. 10
  2. 100
  3. 1000

Correct Answer:

  1. 10

Q12.

Options:

  1. 10 m/s
  2. 15 m/s
  3. 25 m/s

Correct Answer:

  1. 25 m/s