Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Collecting, Indices, Expand and Simplify, Solving Equations 1

Close

Q1. Simplify z × 4z

Options:

  1. z⁴
  2. 5z
  3. 4z
  4. 4z²

Correct Answer:

  1. 4z²

Q2. Simplify 9m × 3m × 2n

Options:

  1. 54mn²
  2. 14mn
  3. 54m²n
  4. 14m²n

Correct Answer:

  1. 54m²n

Q3. Simplify 65e ÷ 5

Options:

  1. 13e
  2. 13
  3. e
  4. e¹³

Correct Answer:

  1. 13e

Q4. Simplify 72y³ ÷ 12y

Options:

  1. 6y²
  2. 6y
  3. 6y³
  4. 6

Correct Answer:

  1. 6y²

Q5. Expand 9(5 – 2t)

Options:

  1. 45 – 18t
  2. 18t + 45
  3. 45 – 2t

Correct Answer:

  1. 45 – 18t

Q6. Expand -4(5t + 7)

Options:

  1. 20t – 28
  2. -20t – 28
  3. -20t + 7
  4. -20t + 28

Correct Answer:

  1. -20t – 28

Q7. Expand and simplify 9(5k – 3) + 3k + 4

Options:

  1. 45k – 27
  2. 45k – 27 + 3k + 4
  3. 48k – 23
  4. 48k – 31

Correct Answer:

  1. 48k – 23

Q8. What is the solution to this equation?

Options:

  1. - 8
  2. 3
  3. - 5
  4. - 3

Correct Answer:

  1. - 3

Q9. Identify the correct equation and solution for w if the perimeter of this regular octagon is 56 cm.

Options:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Correct Answer:

  1. C

Q10. Find the solution to this equation.

Options:

  1. 7
  2. - 14
  3. - 7
  4. 15

Correct Answer:

  1. 7

Q11. Simplify 9b² + 2b – 3b² + 5b

Options:

  1. 12b² + 7b
  2. 6b² – 3b
  3. 6b² + 7b
  4. 13b²

Correct Answer:

  1. 6b² + 7b

Q12. Expand 5t(5t + 3)

Options:

  1. 25t + 15
  2. 25t² + 3
  3. 28t
  4. 25t² + 15t

Correct Answer:

  1. 25t² + 15t

Q13. Expand and simplify 5p(3p + 4) – 7p

Options:

  1. 8p + 4
  2. 15p² + 20p
  3. 15p² + 13p
  4. 28p

Correct Answer:

  1. 15p² + 13p

Q14. Which of these symbols means “always equivalent to”?

Options:

  1. <
  2. =

Correct Answer:

Q15. What is the solution to this equation?

Options:

  1. 125
  2. 63
  3. 65
  4. 57

Correct Answer:

  1. 57

Q16. Find the solution to this equation.

Options:

  1. - 126
  2. - 14
  3. 3.5
  4. - 3.5

Correct Answer:

  1. - 3.5

Q17.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c

Correct Answer:

  1. c

Q18.

Options:

  1. a
  2. b
  3. c

Correct Answer:

  1. c