Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Circle Theorems 1

Close

Q1. What can you say about the angles x and y in this diagram?

Options:

  1. They are both acute angles.
  2. They will add together to equal 90º.
  3. They will add together to equal 180º.
  4. They are both obtuse angles.

Correct Answer:

  1. They will add together to equal 180º.

Q2. Work out the size of angle x.

Options:

  1. 115º
  2. 110º
  3. 70º
  4. 185º

Correct Answer:

  1. 115º

Q3. Work out the size of angle y.

Options:

  1. 109º
  2. 74º
  3. 106º
  4. 149º

Correct Answer:

  1. 106º

Q4. Work out the size of angle x.

Options:

  1. 52º
  2. 38º
  3. 128º
  4. 104º

Correct Answer:

  1. 52º

Q5. Work out the size of angle y.

Options:

  1. 66º
  2. 147º
  3. 57º
  4. 33º

Correct Answer:

  1. 33º

Q6. Work out the size of angle x.

Options:

  1. 43º
  2. 86º
  3. 21.5º
  4. 90º

Correct Answer:

  1. 43º

Q7. Work out the size of angle x.

Options:

  1. 45º
  2. 90º
  3. 30º
  4. 180º

Correct Answer:

  1. 90º

Q8. Work out the size of angle y.

Options:

  1. 22º
  2. 90º
  3. 147º
  4. 57º

Correct Answer:

  1. 57º

Q9. Work out the size of angle x.

Options:

  1. 45º
  2. 58º
  3. 32º
  4. 122º

Correct Answer:

  1. 32º

Q10. Work out the size of angle x.

Options:

  1. 300º
  2. 225º
  3. 75º
  4. 90º

Correct Answer:

  1. 75º

Q11. Work out the size of angle x.

Options:

  1. 18º
  2. 144º
  3. 72º
  4. 324º

Correct Answer:

  1. 72º

Q12. Work out the size of angle x.

Options:

  1. 112º
  2. 56º
  3. 28º
  4. 124º

Correct Answer:

  1. 28º