Skip navigation
Oak National Academy Logo

Unit Quiz: Algebraic Fractions

Close

Q1. Work out and give your answer in its simplest form .

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A

Q2. Work out

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. B

Q3. Work out $$ \frac{x+7}{3} + \frac{3x+1}{12} $$

Options:

  1. $$ \frac{7x+8}{12} $$
  2. $$ \frac{7x+29}{12} $$
  3. $$ \frac{3x^2+7}{36} $$

Correct Answer:

  1. $$ \frac{7x+29}{12} $$

Q4. Work out and give your answer in its simplest form

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. B

Q5. Work out

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. C

Q6. Work out

Options:

  1. A
  2. B
  3. C

Correct Answer:

  1. A

Q7. Solve

Options:

  1. a = 12
  2. a = 4.5
  3. a = 10.5

Correct Answer:

  1. a = 10.5

Q8. Solve

Options:

  1. c = 6
  2. c = 4
  3. c = 2

Correct Answer:

  1. c = 4

Q9. Solve

Options:

  1. c = 18
  2. c = 12.8
  3. c = 1.5
  4. c = 9

Correct Answer:

  1. c = 12.8

Q10. Solve

Options:

  1. a = 3
  2. a = 4
  3. a = 1.5

Correct Answer:

  1. a = 3

Q11. Solve

Options:

  1. a = 11.5
  2. a = 23
  3. a = 5
  4. a = 4

Correct Answer:

  1. a = 23

Q12. Solve

Options:

  1. a = 2
  2. a = 3.4 to 1 decimal place
  3. a = 7.5

Correct Answer:

  1. a = 7.5